Onze apotheek.

Als je bij ons je piercing laat zetten zul je de nazorgproducten van Prontolind mee krijgen. Prontolind heeft zich bewezen, wij zijn enthousiast! Naast Prontolind hebben wij nog andere ondersteunende producten te koop. Denk hierbij aan div. soorten desinfecterende spray's en silicone healing schijfjes/disc. De silicone schijfjes helpen bij de genezing van de bekende kraakbeen bultjes! Ze zijn tevens ideaal voor lippiercings die te ver in het slijmvlies zakken. Het internet staat vol goedbedoelde adviezen qua nazorg van je piercing. Er zijn er slechts een paar van waar c.q. bewezen! Vraag ons om advies of lees de onderstaande productinformatie. Door de medische kennis van Natasja en de vele jaren ervaring op het gebied van piercings kunnen we jou in bijna alle gevallen helpen met een goede, eerlijke en verantwoorde nazorg.

Prontolind spray.

Voor antiseptisch reinigingen en het verzorging van huid- en slijmvliesgebieden waar een piercing is aangebracht. 

Eigenschappen: ProntoLind® Spray is een gebruiksklare, waterachtige oplossing voor een antiseptische reiniging en bevochtiging van pas aangebrachte en evt.  problematische piercings. De inhoudsstoffen hebben zich al miljoenen keren klinisch bewezen, zijn dermatologisch onschadelijk en worden beschouwd als middel van eerste keuze bij de behandeling van wonden. Ze hebben geen afremmend effect op de granulatie en epithelisering, vertonen geen cytotoxische, prikkelende, irriterende of sensibiliserende eigenschappen en kunnen zonder bezwaar langdurig worden gebruikt. ProntoLind® Spray beschermt eveneens tegen multiresistente (MRSA) en mycotische verwekkers en is ook goed verdraagbaar voor mensen met allergieën en diabetici. Het polyhexanide-betaïne-complex, dat in de spray zit, ontsmet ook moeilijk toegankelijke wondgebieden, creëert een kiemarme wondomgeving en verwijdert onaangename geurtjes. Dit voorkomt uitbreiding van pathogene, transiënte en residente ziektekiemen in het piercing gaatje/canule en in de omgeving rond het piercing sieraad. Hierdoor wordt de natuurlijke wondgenezing bevorderd en bespoedigd. ProntoLind® Spray is te combineren met alle moderne wondbedekkingen en piercingmaterialen. Het piercingsieraad hoeft tijdens het reinigen niet uit het gaatje te worden gehaald, ProntoLind® Spray bereikt dankzij de verminderde oppervlaktespanning zonder hulpmiddel het gaatje. Hou je aan de door ons meegegeven schriftelijke nazorg. Na de genezingsperiode: gebruik ProntoLind® Spray voor de dagelijkse verzorging om te verhinderen dat bacteriën zich in het piercinggat nestelen en om zo infecties te voorkomen. Spray op de piercing en laat de oplossing een paar minuten inwerken. Net zoals bij de verzorging tijdens de genezingsperiode kunnen ook nu kompressen en pluisvrije wattenstaafjes worden gebruikt om korstjes te verwijderen. ProntoLind® Spray niet gelijktijdig met zeep, zalf, olie of gels gebruiken. Mag niet worden toegepast bij personen die allergisch zijn voor een van de inhoudsstoffen. Fles na gebruik sluiten en beschermen tegen directe zonnestralen. Een aangebroken fles binnen 12 weken opmaken. Uitsluitend voor uitwendig gebruik, niet innemen. Samenstelling: Aqua purificata, 0,1% undecylenamidopropyl- betaïne, 0,1% polyaminopropyl-biguanide (polyhexanide)

Silicone disc.

De Silicone Healing Disc werken perfect bij de alom bekende kraakbeen bultjes! Silicone helpt het littekenweefsel te verminderen en gaat tegelijkertijd de irritatie van het sieraad tegen. Plaats een Healing Disc over het staafje van je piercingsieraad, zodat de disc op het desbetreffende bultje rust. Laat de piercing verder zoveel mogelijk met rust zodat het weefsel zich optimaal kan herstellen. Meestal treedt er binnen één week verbetering op. Gebruik naast de disc een Himalayazoutoplossing en evt. Prontolind of Octenisept spray.

Prontolind Gel.

Prontolind gel is zeer geschikt voor neus- en oorpiercings, omdat het goed hecht en de huid beschermt tegen infecties. De prontolind gel is te gebruiken als een smeermiddel en heeft geen bijkomende kleur of geur. Goed te gebruiken in combinatie met de Prontolind spray.

 

Octenisept.

Schülke Octenisept wond- en slijmvlies antisepticum is een krachtige kant-en-klare oplossing voor de behandeling van traumatisch, acuut, chronisch en chirurgische wonden evenals brandwonden. Octenisept is een modern, zeer effectieve en goed verdraagzaam antisepticum. De unieke combinatie van Octenidine en fenoxyethanol zorgen voor een snelle en en breed antiseptisch effect. Zeer geschikt om in te zetten bij moeilijk en slecht genezende wonden c.q. piercings. 

Octenisept gel

Schülke Octenisept wond gel heeft bijna dezelfde werking als de spray maar hecht zich langer aan het oppervlak en is zeer efficiënt inzetbaar bij moeilijk tot slecht te genezen wonden c.q. piercings.

Tea Tree olie.

Kan je piercing naast Prontolind wat extra verzorging gebruiken? Dan biedt onze Tea Tree olie uitkomst. Tea Tree olie is een 100% natuurlijke, etherische olie die met zijn antibacteriële, schimmelwerende en ontstekingsremmende eigenschappen een echte krachtpatser uit de natuur te noemen is. Voeg een een paar druppels Tea Tree olie toe aan een warme zoutoplossing om zo geïrriteerde piercings te kalmeren. Tea Tree olie is erg veelzijdig in het gebruik en ideaal voor het kalmeren van geïrriteerde piercings. Het flesje bevat 5 ml pure, biologische Melaleuca alternifolia (Tea Tree) olie. Tea Tree olie heeft een frisse, ietwat medicinale geur. Kijk HIER hoe je een zoutoplossing kan maken en vraag ons bij twijfel om advies. Begin met twee keer daags deze oplossing toe te passen en gebruik daarnaast evt. Prontolind of Octenisept.

Let op: bij onverdund gebruik kan Tea Tree olie voor lichte irritatie van de omliggende huid zorgen.

Prontolind mondspray

Prontolind mondspray heeft dezelfde werking als Prontolind mond water en is dus zeer geschikt na het zetten van een tong of lip piercing.  Als je niet steeds de gehele mond wilt spoelen is deze spray makkelijk lokaal te doseren. De spray geeft een heerlijke frisse smak in je mond!


Fysiologisch zout.

HIER lees je hoe je zelf een zoutoplossing kunt maken. Moet het fysiologisch zout zijn dan kun je deze kant en klaar bij ons kopen of natuurlijk ook zelf maken! 


Navulflesjes.

Deze flesjes zijn DE oplossing voor plekjes waar je lastig kunt sprayen. Bv je neuspiercing of je oor. Vele van jullie herkennen het wel dat je halve gezicht vol spray zit terwijl je het toch alleen op dat KLEINE plekje bij je neus wou hebben. Doe je Prontolind, zoutoplossing of ander nazorg product in dit handige pipet flesje en einde sprayprobleem. Flesjes (keer op keer na te vullen) zijn €2.00 per stuk.


TIP: H2Ocean zoutoplossing spray.

Deze power zoutoplossing bevat 82 elementen en mineralen met als toevoeging Lysozymen. Lysozymen zijn enzymen die de wand van een bacterie aanvallen. Zeer makkelijk in gebruik, steriel en langdurig in te zetten zonder contra-indicatie. Verkrijgbaar in twee maten.


Hoe kan ik nazorg produkten bestellen?

Stuur een Whatsappbericht naar tel: 0618844644 en zet hierin welk product je wilt bestellen en de hoeveelheid. Zet je volledige adres en e-mailadres erbij! De betaling gaat via een Tikkie waarna de producten zo snel mogelijk worden verstuurd. Wij versturen onze nazorgproducten door heel Europa. Versturen gaat via postnl. De verzendkosten bedragen €6.75 (binnen Nederland) Wil je je nazorgproduct ophalen dan kan dit ook via een Whatsapp bericht. Zet duidelijk in je bericht om wat voor product het gaat en hoeveel je er wil. De betaling gaat via een Tikkie. Je bestelling zal buiten in een box klaar liggen.


Prijzen:

Prontolind spray 75ml € 9.00

Prontolind gel € 5.00

Octenisept spray 50ml spray € 9.00

Octenisept gel € 7.50 (tijdelijk niet verkrijgbaar)

H2Ocean (klein/groot)  € 12.00 / € 15.00

Tea tree olie € 4.00 / Fix olie € 4.00

Silicone disc per 5 stuks € 5.00 of € 1.50 per stuk.

Fysiologisch zout 1 liter € 7.00

Zakje Fleur de sel € 2.50

Zakje Himalaya zout € 1.50

pakje 100 stuks gaas / vlies kompres 5 x5 cm MaiMed € 2.00

Set eilandpleisters (30 stuks) € 4.00


Advies nodig? We bieden graag de hulp die jij nodig hebt bij de verzorging van jou specifieke piercing.