Alle piercings die hier gezet worden zijn gezet met een hoogwaardig titanium sieraad. Wij staan niet gerant voor sieraden die elders vandaan komen.

M.R.I

Een M.R.I werkt met magnetische straling. Bij dit onderzoek zijn daarom metalen voorwerpen zoals brillen, sieraden, piercings, beugels en metalen gebitsprotheses niet toegestaan. Titanium heeft als eigenschap dat het niet-magnetisch is. Daardoor is er weinig invloed op de MRI-scan. Wanneer het staafje dichtbij het gebied ligt dat gescand moet worden, kunnen de beelden verstoord raken. We noemen dit ook wel ruis. De radioloog weet precies welke materialen de MRI-afbeeldingen wel en niet beïnvloeden. Vermeld dat het om een titanium sieraad gaat. Het staafje hoeft er dan meestal NIET uit. Verplichten ze jou dit wel en ben je bang dat je piercing dicht gaat dan kun je vragen of je de scan in een ander ziekenhuis mag laten uitvoeren. Titanium zou namelijk nooit moeten verstoren.

Mammografie.

Een mammografie is een röntgenfoto van de borsten. Op de foto is vetweefsel, klierweefsel en bindweefsel zichtbaar. Een mammografie word veelal gebruikt om borstkanker op te sporen. De verpleegkundige of radioloog zal adviseren het staafje uit de tepel te halen. Je bent dit niet verplicht!

Operatie.

Standaard moeten alle soorten piercings, oorbellen of wat voor sieraden dan ook verwijderd worden tijdens een operatie. Overleg met de uitvoerend specialist, anesthesist/narcotiseur of jij je titanium sieraad mag laten zitten. Leg uit het om een 100% titanium sieraad gaat en dat je piercing dicht kan zitten wanneer je je sieraad eruit moet halen. Een uitzondering is natuurlijk wanneer er een operatie plaats vind op de plek waar jou piercing zit. Er is met titanium GEEN gevaar voor brandwonden! Voorbeeld: iemand die schroefjes of andere implantaten in zijn lichaam heeft hoeft deze ook niet te verwijderen! ;) Ziekenhuizen volgen hun standaard protocol maar na uitleg of overleg is er vaak wel iets te regelen. Bespreek dit zodat je je piercing kunt behouden.