Zelf een zoutoplossing maken.

Verschillen in zout.

Er zijn verschillende zoutsoorten te krijgen waaronder o.a. keukenzout (natriumchloride), zeezout of mineraal zout (ook wel steenzout of kristalzout genoemd). Keukenzout is wit, fijngemalen en word veel in gerechten gebruikt. Vaak wordt er aan keukenzout extra jodium en antiklontenmiddel toegevoegd. Ideaal om het zout strooibaar te houden, minder ideaal voor het maken van een zoutoplossing voor je piercings. Zeezout kan een prima alternatief zijn. Zeezout wordt gewonnen door het indampen van zeewater. Natuurlijk, onbewerkt zeezout is vrij van toevoegingen en prima te gebruiken voor het maken van een zoutoplossing. Naast zeezout is er ook nog mineraal zout. Dit zout wordt gewonnen uit zoutmijnen op diverse plekken in de wereld en is rijk aan natuurlijke mineralen. Mineraal (Himalaya) zout heeft onze voorkeur!

Herkomst en samenstelling van Himalayazout.

Himalayazout komt uit het gebied rondom het Himalayagebergte en is van nature rijk aan meer dan 60 verschillende mineralen en spoorelementen!! Deze mineralen en spoorelementen dragen allemaal bij aan de heilzame werking van het zout. Kies dus bij voorkeur Himalayazout (bij ons verkrijgbaar of bij een reform/natuur winkel. Ik heb het zelfs ook al bij de Jumbo en Albert Heijn gezien!). Deze zoutsoort is onbewerkt en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het is redelijk grof dus goed laten weken is een pre.

Voordelen:

Een zoutoplossing die gemaakt is met de juiste verhoudingen stimuleert de doorbloeding en helpt afvalstoffen en korstjes te verwijderen op een milde, niet irriterende wijze. Daarnaast droogt een zoutoplossing bij juist gebruik de huid niet uit en kun je het zonder probleem voor een langere, aaneengesloten periode gebruiken. Of je nu de irritatie wil verlichten van een piercing die er al wat langer zit, of een nieuwe aanwinst een milde verzorging wil geven, met een zoutoplossing kan het allemaal.

Zoutoplossing maken.

Je hebt nodig:

Een SCHOON glas / beker.
250 ml gekookt water (kraan of fles)
1/4 (een kwart) theelepel zout of 9 gram zout op een liter.

Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Wanneer het water gekookt heeft, spoel dan je glas / beker even om met gekookt water. Giet 250 ml gekookt water in je glas / beker, voeg er 1/4 theelepel zout aan toe en roer tot alle kristallen zijn opgelost. Je zoutoplossing is nu klaar voor gebruik. Als je een liter wil maken gebruik je dus 9 gram zout. Het komt niet super nauw aan maar dit is de advies verhouding om mee te starten.

Als Natasja het advies heeft gegeven een sterkte oplossing te maken verdubbel je de hoeveelheid zout!

Hoe te gebruiken.

Je kunt de oplossing gebruiken door een glaasje of beker met de zoutoplossing tegen je piercing aan te houden. Als je dit doet gaat de voorkeur uit naar een warme zoutoplossing! Dit werkt erg goed bij een tepelpiercing of navelpiercing. Als je een piercing in bv je oor wil reinigen, gebruik dan wattenstaafjes gedrenkt in je zoutoplossing of neem een gaasje/watje dat je hiermee nat maakt en hou deze er een poosje tegenaan. Maak een wattenstaafje nat met de zoutoplossing en poets je staafje en balletjes goed glad/schoon. Ga niet 2 x met hetzelfde wattenstaafje in de zoutoplossing! Als alles goed schoon/glad is maak je je staafje nog een keer goed nat met de oplossing en schuif je je staafje voorzichtig heen en weer. Dit kun je een aantal keren herhalen tot de piercing schoon/glad is. Als je het idee hebt dat er pus in zit rol/druk je dat er VOORZICHTIG uit. Ga niet knijpen! Haal het pus weg en laat het geheel nu drogen en gebruik evt. later je Prontolind of Octenisept voor het antiseptische spectrum. Bij een geïrriteerder piercing of bultjes bij je piercing adviseer ik dit voor min. twee weken, vier keer per dag te herhalen! Maak een sterke oplossing en wees consequent! De bultjes zijn daarna nog niet weg maar moeten al wel minder zijn geworden. Geïrriteerde piercings moeten na een week al een heel stuk rustiger zijn geworden. Je kunt nu afbouwen of stoppen en alleen nog je Prontolind blijven gebruiken.

Aanvullend:

Een zoutoplossing is geen wondermiddel maar kan ZEKER helpen! Een zoutoplossing is een ideale, milde methode om je piercing schoon te maken en kan de genezing zeker ondersteunen. Je kunt deze oplossing ook goed mengen met een paar druppels Tea tree olie. Let hierbij wel op dat je zuivere olie gebruikt. Veel winkels verkopen chemische tea tree! Wij verkopen Tea tree olie en Fix olie. Beide kunnen goed helpen tegen bultjes maar zijn ook ERG lekker om als reinigingsmiddel te gebruiken. Lees maar even het stukje onderaan DEZE pagina.